Aan het laden...

Een dag uit het leven van een student… aan de HKU

Komende tijd lees je op ons blog meer over de ervaringen van studenten, in een serie van interviews. Tinca Veerman stelt studenten een vast aantal vragen. Zij vertellen hoe ze de huidige omstandigheden vinden en wat ze zoal doen. Zowel de moeilijke, als de mooie dingen mogen aan bod komen.

Interview met een student van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Foto door de geïnterviewde student

Hoe gaat het met je in deze tijden van Corona?

Nou op zich wel ok. Het is afwachten en de tijd uitzitten. Ik maak mij wel zorgen over het afstuderen. We hebben iedere week een groepsgesprek en dan is het weer afwachten hoe het verder gaat. Het formele afstuderen gaat in ieder geval wel door.

Skaten is voor mij de manier om de tijd door te komen. Normaal ben ik veel buitenshuis en ga ik dagelijks naar mijn atelier op de HKU. Nu dat is weggevallen, heb ik eerst geprobeerd een studio in huis te maken, maar dat was onmogelijk naast mijn bed. Daar heb ik mij bij neergelegd en heb besloten om te gaan tekenen in plaats van te schilderen.

Hoe rol jij de dag door?

Ik begin met uit mijn bed komen, ontbijten en dan probeer ik iedere dag te sporten. Ik bekijk het dag voor dag. De ene dag gaat goed, de andere dag ben ik een beetje depri.  Deze tijden van beperkingen maken dat je weer back to the basics gaat, jezelf kleine doelen stellen, wat boodschappen doen en iedere dag wat verzinnen om actief te blijven.

Wat vind jij het moeilijkste van deze vreemde tijd?

Dat ik nu bar weinig sociaal weinig contact heb. Ik heb een hekel aan Zoom. De gesprekken via beeld zoals Zoom voelen voor mij als voyeuristisch. Je kunt elkaar bekijken, maar toch ben je gescheiden van elkaar. Het maakt mij bewuster van de afstand die we fysiek tot elkaar hebben. Het is vreemd hoe de wereld zo snel kan veranderen van contact naar contactloos. We zijn in een keer totaal afhankelijk van social media geworden.

Waar geniet je van?

Ergens vind ik het wel fijn dat ik nu meer bezig kan zijn met sport. Het voelt goed om te skaten. Het sporten gebruik ik als uitlaatklep om de Corona situatie even te vergeten. Deze lockdown heeft ook effect op het maken van mijn kunst. Veel van mijn werk gaat over absurde situaties, dingen die om mijn heen gebeuren in de buitenwereld. Daar haal ik mijn inspiratie uit. Dat is op dit moment moeilijk te realiseren. De drive om thuis aan het werk te gaan is moeilijk, maar komt langzaam op gang.

Tips?

Zorg goed voor jezelf! Zorg dat je er verzorgd uit ziet, alsof je ergens heen gaat, goed setje kleding, parfummetje. Doe vooral de dingen waardoor jij je normaal en zelfverzekerd voelt. Beperk de tijd dat je achter de computer, of op je telefoon zit en lees een boek. Op dit moment lees ik Seven Deadly Sins van Corey Taylor en Bevrijding van Willem Du Gardijn.

Wat er nu gaande is, gaat een nieuwe verbinding tussen mensen opleveren. De mensen zullen in de toekomst beter omgaan met veranderingen in hun leven. Ik weet vrij zeker dat we allemaal anders uit deze Corona periode gaan komen, dan we er in gingen.

https://www.bol.com/nl/f/seven-deadly-sins/39431693/

https://www.bol.com/nl/p/bevrijding/9200000053013210/?suggestionType=browse&bltgh=q1FwHGuIyHcbjXNZzWxAlA.1_2.3.ProductPage

Geef een reactie