Aan het laden...

Een dag uit het leven van een studente … aan de AHK te Amsterdam

Komende tijd lees je op ons blog meer over de ervaringen van studenten, in een serie van interviews. Tinca Veerman stelt studenten een vast aantal vragen. Zij vertellen hoe ze de huidige omstandigheden vinden en wat ze zoal doen. Zowel de moeilijke, als de mooie dingen mogen aan bod komen.

Interview met: een studente aan de AHK te Amsterdam

Artwork: door studente gemaakt

Hoe gaat het met je in deze tijden van Corona?

Ik had wel even tijd nodig om een nieuwe structuur te vinden en productief te zijn.

Nu voel ik mij een stuk beter en het grappige is dat mijn stress lijkt te zijn afgenomen.

Ik heb wel besloten om geen nieuws meer te kijken. Wel volg ik de uitzendingen waar de nieuwe en belangrijke maatregelen worden verteld en ik ben inspirerende podcasts gaan luisteren zoals die van Tim Hoffman.

Hoe rol  jij de dag door?

Ik ga elke dag een half uurtje lopen. Maak af en toe een lijstje voor de supermarkt en haal dan boodschappen voor een paar dagen. Dan maak ik lijstjes wat op een dag kan doen en ruim veel op in mijn huis wat mijn hoofd leeg maakt. Ja, en verder, video bellen, bellen en aan elkaar vragen ‘wat ga jij doen vandaag?’

Wat vind jij het moeilijkste van deze vreemde tijd?

Het is een naar gevoel om te denken aan al die mensen die ziek zijn en dat ze ook kunnen komen te overlijden. Ik besef mij wel dat het percentage wat er aan overlijdt niet extreem hoog is en dat er ook mensen zijn die genezen. Ik heb het geluk dat ik geen oma heb anders zou ik mij daar veel zorgen om maken.

Waar geniet je van?

Ik geniet van de tijd die ik nu heb. Ik voel mij helemaal vrij en wordt nergens door afgeleid. Door de vermindering van prikkels kom ik heel erg dicht bij mijzelf. Eerst maakte ik mij druk om sullige dingen, nu is er tijd om na te denken over wat ik nu zelf wil en wat is nu echt belangrijk. Na deze hele shitzooi hoop ik dat we er meer voor elkaar zullen zijn.

Tips?

  • Luister naar podcasts! Staar niet heel de dag naar je scherm.
  • Zorg goed voor jezelf, blijf bewegen, eet gezond en niet het nieuws kijken
  • Blijf met de buitenwereld in contact en zoek nieuwe hobby’s!!!

Binnenkort meer ervaringen van andere studenten. Lijkt het je leuk om mee te doen aan een interview? Neem dan contact op met Tinca.

Geef een reactie